Har du en egnet bolig for fremtida?

Nå kan du få utført en funksjonsattest av boligen din, helt gratis!

Bolig er i utgangspunktet innbyggerens eget ansvar, og de aller fleste ønsker å bo i sin egen bolig. 

Med dette prosjektet ønsker Melhus kommune å  bevisstgjøre innbyggerne på hvordan man kan legge til rette for å bo hjemme lengst mulig i egen bolig.

Hva og hvor er hjemme? Antakeligvis er det der du opplever god livskvalitet, trivsel og trygghet. En gjennomgang av boligen din med tanke på funksjonalitet, vil kanskje bevisstgjøre deg som innbygger hvor hjemme er noen år frem i tid.
Kanskje kan eneboligen du har bodd i storparten av ditt voksne liv med enkle tilpasninger være hjemme også når du blir eldre. Kanskje kan en funksjonsattest av din nåværende bolig avdekke at hjemme i fremtiden er i en mindre og mer tilrettelagt bolig for å kunne oppleve god livskvalitet og trygghet.
Uansett hva en funksjonsattest avdekker, er formålet for kommunen at innbyggeren skal bli bevisst på hvordan man ønsker å bo i fremtiden. Med økt bevissthet kan man kanskje ta med rådene fra de kursede frivillige i betraktningen når man for eksempel pusser opp bad, soverom og kjøkken.

Melhus Frivilligsentral er stolt over å være en del av prosjektet hvor vi nå kan tilby innbyggerne gratis funksjonsattest av boligen din.
Funksjonsattesten utføres av frivillige som har gjennomgått kurs og veiledning av rådgivere fra Husbanken og ergoterapeut i kommunen. Det er som sagt helt gratis å få besøk av frivillige, og det er ingen forpliktelser i etterkant ved å få vurdert boligen sin.

Vi er stolte over at Melhus kommune fikk "Leve hele livet-prisen" i 2022, og at Funksjonsattest inngikk i begrunnelsen for tildeling av prisen.
Et godt samarbeid mellom Melhus kommune, Melhus Frivilligsentral, Husbanken og NYBY har gjort dette prosjektet mulig.

Ønsker du besøk av de frivillige for å få funksjonsvurdert boligen din?

Ta kontakt med Melhus Frivilligsentral: tlf 902 78 305 eller frivilligsentralen@melhus.kommune.no 




2024 © Melhus frivilligsentral