Fredag 26 Januar
Kl. 18:30, Melhus Rådhus
Kino og forestilling: Norge vårt Norge i toner og billeder
Hjertelig velkommen til en reise tilbake til 1920-tallet i Kultursalen i Melhus Rådhus.

Facebookside til arrangementet finner du her
Billetter fås kjøpt her

Norge vårt Norge er en legendarisk, helaftens stumfilm. I 1929 gikk vi milevis i beksømstøvler til bygdekinoer for å få oppleve filmen. Det var første gang nordmenn og nordkvinner fikk se hvordan landet så ut. Filmen ble en massiv suksess. Den er et bredt anlagt verk som ikke er skjemmet av verken beskjedenhet eller sosialrealisme. I 1929 var det typisk norsk å være god!

Senere hadde filmen suksess i USA. Så kom lydfilmen og Norge vårt Norge ble glemt.

Nå foreligger Norge vårt Norge i nyrestaurert versjon og vi kan gjenoppleve landet slik det tok seg ut i 1929. Trygve Brøske har komponert et symfonisk verk til filmen, delvis basert på musikk fra tida da filmen var ny.

Nå kommer Trygve Brøske, Marianne Meløy og produsenten Dag Hoel til Melhus for å gi Melhusbygg en nostalgisk festaften. Dag Hoel vil før filmforestillinga fortelle om hvordan filmen ble til, og tida filmen ble til i. Trygve Brøske og Marianne Meløy har solopartier under forestillinga, og i det øvrige er filmlyden opptak fra TSO sin Norge vårt Norge konsert i Olavshallen. Forestillinga er med andre ord en hybrid mellom innspilt- og levende musikk.

Filmen er i to akter a 56 og 45 minutter. Mellom aktene er det 20 minutters pause med servering.

Trygve Brøske
Trygve Brøske er en framstående pianist og komponist/arrangør bosatt i Trondheim. Han markerer seg til enhver tid med bestillingsverk og priser og er et lekende musisk uromoment. Brøske er utdannet ved Trøndelag Musikkonservatorium og Conservatoire de Musique de Genève der han gikk ut med Premièr Prix de virtuosité våren 2001.

Marianne Meløy
Marianne Meløy har bakgrunn som journalist i NRK og som skuespiller. Hun har siden 1996 vært tilknyttet Trøndelag Teater – både som skuespiller og forfatter. Hun er til enhver tid aktuell med arbeider for radio og scene, samt med Nye Hjorten Konsertserie sammen med Brøske. De to har også skrevet flere av Norges sprekeste operaer!

Dag Hoel
Dag Hoel er filmprodusent og forfatter. Han produserte Trondheimsreisen, som gjorde suksess i 2018. Norge vårt Norge er den siste i en rekke filmer basert på arkiver. I forfatterskapet behandler Hoel mangfoldige tema. Sist, i boka I Hamsuns kalosjer, skrev han om mangesysleri og nøysomhet.

Det er en kort pause på 20 minutter i forestillingen.

Åpen kafe
Kafe MerSmak byr på kaffe og kaker før forestillingsstart og i pausen

Visningen er et samarbeid mellom Melhus kino, Sagauka i Melhus, Melhus bibliotek og Melhus Frivilligsentral.

Velkommen!

2024 © Melhus frivilligsentral